Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiony dodatek do obiadu. Są po prostu pyszne.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 117
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1303
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1066
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 90
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 65
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 117
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1303
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1066
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 90
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 65
Składniki
Buraczki wyszorowałam a następnie ugotowałam do miękkości. Odlałam wodę z gotowania i zalałam zimną wodą. Odstawiłam do wystudzenia. Buraczki będzie bardzo łatwo obierać.
Obrane starłam na tarce. Ja używam tarki do ziemniaków o najdrobniejszych oczkach. Patelnię rozgrzewam daję masło i pulpę buraczaną. Smażę często mieszając żeby odparować nadmiar soku. Doprawiam solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Smacznego