Buraczki z chrzanem i jabłkiem

Buraczki z chrzanem i jabłkiem
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ErJot
Pyszny dodatek do mięsa: gotowane lub pieczone buraczki z dodatkiem ostrego chrzanu i słodkiego jabłka.

Składniki

  • buraczki /gotowane lub pieczone/ 3 szt średnie
  • jabłko 1 szt
  • chrzan tarty 1 łyżka /do smaku/
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku

Przygotowanie

  1. Ugotowane lub upieczone buraczki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Jabłko obieramy i również ścieramy na tarce. Dodajemy chrzan: może być świeży /starty na tarce o drobnych oczkach/ lub ze słoiczka. Całość doprawiamy do smaku pieprzem i cukrem, mieszamy i odstawiamy na 30 min. w chłodne miejsce.

Komentarze do przepisu (6)

Docherro 05 kwietnia
Pyszotki,z jabłkiem nie robiłam,akurat mam to zrobię,będzie na rano:)
fafiatko 06 kwietnia
Tez z zjablkiem nie robilam ale musi swietnie pasowac!
ErJot 06 kwietnia
Dziękuję:) Jabłko łagodzi ostry smak chrzanu i świetnie /wg mnie:)/komponuje się z buraczkami.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • buraczki /gotowane lub pieczone/ 3 szt średnie
  • jabłko 1 szt
  • chrzan tarty 1 łyżka /do smaku/
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
Składniki