Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste bułeczki pszenne. Miękkie i lekko chrupiące.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 67
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 801
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 67
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 801
Składniki
Drożdze mieszam z cukrem , wodą i 2 łyżkami mąki. Odstawiam na 10 minut.
Dodaję sól, resztę mąki i wyrabiamciasto . Powinno być gęste. W razie potrzeby dosypuję trochę mąki. Zostawiam w misce do wyrośnięcia z wierzchu smarując olejem. Odstawiam na 40 minut.
Wyjmuję ciasto z miski ,wyrabiam kuleczki na bułki. Układam na blachę do pieczenia. Odstawiam na 20 minut. Smaruję jajkiem i posypuję siemieniem.
Piekę 30 minut w tem. 170 stopni.