Brukselka z sosem czosnkowo-grzybowym.

Brukselka z sosem czosnkowo-grzybowym.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Bardzo smaczny dodatek do obiadu,jak również jako samodzielne danie. Serdecznie polecam:)

Składniki

  • brukselka 90dkg
  • kwasek cytrynowy na końcu łyżeczki
  • sól do smaku
  • łyżeczka cukru

Przygotowanie

  1. Brukselkę oczyścić z brzydkich listków,wypłukać.

    Wodę doprawioną kwaskiem,solą i cukrem zagotować.
    Na gotującą wrzucić brukselkę i od momentu zagotowania gotować 7-10min.

    Wyjąć chochlą cedzakową,przestudzić i polać sosem czosnkowo-grzybowym.


    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (24)

kucharka-amatorka 14 stycznia 2019
Warzywa zimą i jeszcze z pysznym sosem. Co można chcieć więcej.
fafiatko 14 stycznia 2019
Pyszne warzywne danie! sos swietnie wspolgra z brukselka.
Maudie 14 stycznia 2019
Jak brukselka i to w tak pysznym sosie to ja się nie oprę :))))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • brukselka 90dkg
  • kwasek cytrynowy na końcu łyżeczki
  • sól do smaku
  • łyżeczka cukru
Składniki