Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być dodatkiem do drugiego dania a także daniem samodzielnym . Ważne by była podana na ciepło.
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 52
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 593
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 52
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 593
Składniki
Filet drobiowy pokroić w wąskie, dłuższe paski. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą podlaską do drobiu. Odłożyć na pół godziny by nabrał aromatu przypraw. Usmażyć na oleju. Brukselkę obrać z wierzchnich liści i ugotowanej w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki cukru. Przełożyć na głęboką patelnię i polać połową stopionego masła. Oprószyć tartą bułką. Przełożyć do półmiska. Na brukselce układać pokrojony w kostkę ser hallumi, kawałki upieczonego kurczaka . Całość posypać pestkami granata i polać resztą ciepłego masła.