Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie podsmażonych pieczarek, brukselki i ogórków kiszonych. Całość doprawiona min. odrobiną keczupu i posypana żółtym serem. Danie może być podawane z pieczywem lub jako dodatek do mięsa.
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 52
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 29
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 57
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 114
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 52
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 29
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 57
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 114
Składniki
Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich liści, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy al dente. Odcedzamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym maśle. Oprószamy solą i pieprzem. Do pieczarek dodajemy brukselkę /możemy dodać całe "główki" lub przekroić je na pół/. Smażymy do miękkości.
Na koniec dodajemy pokrojone kiszone ogórki, keczup i doprawiamy do smaku. Smażymy jeszcze ok 2-3 min. Gotowe danie przekładamy na talerze i posypujemy startym żółtym serem. Podajemy na gorąco.