Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie brokuły mogą być samodzielnym daniem, albo np dodatkiem do obiadu.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 608
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 608
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Składniki
Brokuły ugotować wg przepisu na opakowaniu. Różyczki poukładać ładnie w naczyniu żaroodpornym. Na patelni roztopić masło. Dodać mąkę. Mieszać i podgrzewać. Stopniowo dodawać mleko. Mieszać. Powstanie zawiesisty sos. Zdjąć patelnię z ognia i dodać gałkę muszkatołową, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Brokuły przykryć sosem. Na wierzchu poukładać pokrojony na kawałki ser pleśniowy. Posypać pokrojonymi na mniejsze kawałki orzechami. Można kilka pozostawić w całości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-12 min, aż ser się zacznie rozpuszczać. Udekorować natką pietruszki. Smacznego.