Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuły smażone w cieście z parmezanem i płatkami migdałowymi.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 595
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 868
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 595
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 868
Składniki
Brokuła dzielimy na różyczki i wkładamy do gotującej się wody na 3 minuty. Przelewamy zimną wodą i dokładnie odsączamy. Mleko, mąkę, jajko i parmezan mieszamy. Na końcu dodajemy płatki migdałowe. Kawałki brokuła moczymy w cieście i smażymy na oleju z każdej strony do zarumienia. Po smażeniu odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru oleju. Podajemy na ciepło.