Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuł zapiekany z pomidorami w sosie beszamelowym.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 98
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 98
Składniki
Warzywa umyć. Brokuł podzielić na różyczki. Pomidory przekroić na połówki.
Połówki pomidorów ułożyć w natłuszczonym olejem naczyniu do zapiekania i oprószyć solą.
W wolne miejsca powkładać różyczki brokułu.
Mleko dokładnie rozmieszać z mąką, dodać pół łyżeczki soli oraz sporo mielonego pieprzu i podgrzewać powoli, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje.
Przygotowanym w poprzednim etapie sosem polać brokuły i pomidory.
Warzywa zapiekać pod przykryciem, w temperaturze 220 stopni Celsjusza, przez około 20 minut.
Najlepsze są podawane od razu po zapieczeniu. Stanowią świetny dodatek do dań z makaronem.