Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj bardzo prosty dodatek do dań głównych, nieraz takie są najlepsze, a nawet zbawienne. Mój młodszy Synek, gdy robię zakupy w warzywniaku zawsze wybiera brokuł, więc chcąc nie chcąc muszę go kupić, a potem coś z niego przygotować. Najlepszą opcją jest gotowanie na parze i tak właśnie robię. A ostatnio pod ręką wpadły mi orzechy włoskie, więc stały się one fajnym chrupiącym dodatkiem. Zapraszam :)
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2066
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 328
Polecam.
Odsłon: 2038
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 701
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2066
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 328
Polecam.
Odsłon: 2038
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 701
Składniki
Brokuł dokładnie umyć. Następnie rozdzielić na różyczki, dokładnie posolić i gotować na parze (ja gotowałam w szybkowarze na parze ok. 10 min.) Orzechy włoskie pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na suchej patelni przez 2-3 min., aby stały się jeszcze bardziej chrupiące. Wymieszać z oliwą z oliwek. Ugotowany brokuł posypać orzechami wymieszanymi z oliwą oliwek.
Smacznego :)