Botwinkowy Misz-Masz

Botwinkowy Misz-Masz
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Zamiast szpinaku ,takie połączenie to fantazja....Serdecznie Wam polecam:)

Składniki

  • Botwinka pęczek
  • czosnek 3 ząbki
  • masło płaska łyżka
  • mąka tortowa płaska łyżka
  • pieprz i sól do smaku
  • szczypta kwasku cytrynowego
  • szczypta cukru
  • zeszklona cebula pokrojona w kostkę

Przygotowanie

  1. Botwinkę umyć ,oczyścić i pokroić na mniejsze części.
    Na patelni rozgrzać masło ( ja używam) lub inny tłuszcz,wrzucić umytą botwinkę i dusić do miękkości ,to trwa chwila moment...dać do smaku szczyptę kwasku,soli i cukru,oraz zeszkloną cebulkę.Zrobić lekką zasmażkę na łyżce masła i mąki.
    Całość zasmażyć i podawać na zimno lub ciepło do obiadu,świetny dodatek :)



    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (13)

slodkisentyment 04 czerwca
Ale fajne :)
fafiatko 04 czerwca
Pysznie doprawiona! bardzo spodobal mi sie ten przepis!
pelen_brzuszek 04 czerwca
pysznie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Botwinka pęczek
  • czosnek 3 ząbki
  • masło płaska łyżka
  • mąka tortowa płaska łyżka
  • pieprz i sól do smaku
  • szczypta kwasku cytrynowego
  • szczypta cukru
  • zeszklona cebula pokrojona w kostkę
Składniki