Bób po mazowiecku

Bób po mazowiecku
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Młody bób oprócz tego, że jest smaczny jest źródłem cennych: potasu i witaminy A.

Składniki

Przygotowanie

  1. Bób wyłuskałam i wrzuciłam na wrzątek. Bedzie dobry po około 15- 20 minutach w zależności jak dojrzałe były ziarna. bób po przekrojeniu nie powinien być białawy wewnątrz.

  2. Najlepiej smakuje podany na ciepło, wyjęty z łupiny i posypany odrobiną soli. W sezonie wszyscy się nim zajadają.
    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (18)

pelen_brzuszek 28 maja
jeszcze nie próbowałam, warto to zmienić :)
kuchmariola63 29 maja
Bób jest super. Świetnie sprawdza się jako dodatek do sałatek :)
slodkisentyment 29 maja
Bardzo lubię :) Super :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki