Bigos z młodą kapustą pieczarkami i cukinią.

Bigos z młodą  kapustą pieczarkami i cukinią.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Polski bigos ,bardzo smaczny inny niż tradycyjny. Bez dodatku wędlin i mięsa,zdrowa wersja.

Składniki

  • 600g młodej kapusty
  • 200g pieczarek
  • 2 pomidory
  • młoda cukinia
  • pęczek koperku,nasiona kminku łyżka
  • 3 liście laurowe,kilka kulek ziela angielskiego
  • 1 łyżka masła,1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki ,sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować wrzuić do rondla.
    Pieczarki pokroić talarki dodać do kapusty.
    Pomidory pokroić w kostkę wcześniej sparzyć i obrać ze skórki.
    Cukinię przekroić na cztery części i również pokroić kostkę.
    Wszytko dać do rondla wlać wody do 1/3 wysokości .
    Dodać kminek,ziele i liście,na końcu paprykę w proszku.
    Gotować około pół godz.wszystko jest młode,więc długo nie musimy gotować .

    Zrobić zasmażkę z masła i mąki,dodać do bigosu .Na końcu dać posiekany koperek i zagotować.
    Doprawić do smaku pieprzem i solą ja jeszcze dodaję maggi.

  2. Smacznego!

Komentarze do przepisu (39)

KORAL 12 lipca
Palce lizać.
Docherro 12 lipca
Dzięki:)
Dariusz-D 12 lipca
Kapustka super, aż ślinka leci :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 600g młodej kapusty
  • 200g pieczarek
  • 2 pomidory
  • młoda cukinia
  • pęczek koperku,nasiona kminku łyżka
  • 3 liście laurowe,kilka kulek ziela angielskiego
  • 1 łyżka masła,1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki ,sól i pieprz
Składniki