Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wyszperany w jakiejś gazecie... Podaję oryginalne proporcje - ja zrobiłam z połowy porcji :) Warto wypróbować, nam zasmakował.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4796
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 227
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4796
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 227
Składniki
Fasolkę płuczemy, odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 cm kawałki (można użyć gotowej - mrożonej). Do wody do gotowania fasolki wsypujemy po 1 łyżce cukru i soli i gotujemy do miękkości. Odcedzamy.
Cebulę kroimy, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy razem na patelnię (z kilkoma łyżkami rozgrzanego oleju), doprawiamy resztą soli i cukru, dodajemy liście laurowe i smażymy razem ok. 15 minut. Następnie dodajemy ocet i koncentrat pomidorowy i smażymy kolejne 15 minut.
Fasolkę łączymy z zawartością patelni, mieszamy i odstawiamy na jakiś czas do "przegryzienia". Dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można jeść jako samodzielne danie, ja jednak używałam bigosiku jako dodatek do mięsa i ziemniaków.