Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa wieprzowa zrobiona z szynki wieprzowej, boczku i mięsa z tylnej golonki. Kiełbasa jest idealna do świątecznego żurku.
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 127
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 294
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 328
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13144
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 69
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 127
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 294
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 328
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13144
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 69
Składniki
Mięso z szynki mielimy przez szarpak, boczek mielimy przez sitko 10 mm, mięso z golonki mielimy, połowę przez sitko 10 mm, drugą połowę przez sitko 3 mm.
Do rozdrobnionych mięs dodajemy wymieszane z wodą suche przyprawy i wyrabiamy farsz do momentu dobrej kleistości mięsa, około 20-25 minut. Farsz przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
W między czasie płuczemy i moczymy jelita w zimnej wodzie. Po dwóch godzinach napełniamy farszem ścisło jelita. Odkręcamy kiełbaski 12-14 cm długie.
Kiełbasę możemy bezpośrednio parzyć lub zamrozić. Parzymy 20 minut w 75 stopniach Celsjusza. Smacznego!!!