Biała kaszanka z suszonymi pomidorami, mięsem z indyka i z podgardlem.

Biała kaszanka z suszonymi pomidorami, mięsem z indyka i z podgardlem.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Kolejna bardzo smaczna biała kaszanka tym razem do jej zrobienia użyłam suszonych pomidorów, skrzydła z indyka i chudego podgardla wieprzowego. Polecam.

Składniki

Przygotowanie

  1. Skrzydło z indyka i podgardle wieprzowe myjemy i gotujemy w 2 litrach wody 60 minut.

  2. Studzimy.

  3. Oddzielamy mięso od kości i kroimy w małą kostkę. Suszone pomidory również kroimy w drobną kostkę.

  4. Wywar z gotowania mięs przecedzamy przez sitko. Musimy ściśle trzymać się reguły: 2 szklanki wywaru na 1 szklankę kaszy. Zawsze kasza sparzy się super.




  5. Dodajemy pokrojone mięsa, suszone pomidory, sos z ostrych papryczek, pastę rosołową i wszystkie przyprawy. Wywar z przyprawami doprowadzamy do zagotowania się i do gotującego się wywaru dodajemy opłukane kasze i cały czas mieszając parzymy do momentu gęstnienia wywaru i pęcznienia kasz na 60%. Gdy kasze będą na 60% sparzone, kończymy parzenie.

  6. Przykrywamy garnek z kaszami pokrywką na 30 minut, kasza pod przykryciem dojdzie.

  7. .Studzimy kasze.

  8. Po ostudzeniu nadziewamy w jelita wcześniej opłukane z soli i wymoczone w kilku wodach (moczymy 2-3 godziny).

  9. Parzymy kaszanki w temperaturze 70-75 stopni Celsjusza - 30 minut.

  10. Po parzeniu, studzimy w zimnej wodzie.

  11. Wieszamy na kiju w celu osuszenia. I potem wkładamy do lodówki.

  12. Idealna do pieczenia, smażenia. Kaszanka jest także bardzo smaczna na zimno.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (11)

fafiatko 19 stycznia 2018
Pychota! nigdy nie jadlam, wiec bede musiala sprobować
GREGORHSPEED 19 stycznia 2018
Ależ ona pysznie wygląda <3 Cudo <3
grazka950 20 stycznia 2018
przepis jak zawsze idealny,a widok obłędny,ślinka leci :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki