Bezglutenowy chleb z ziaren

Bezglutenowy chleb z ziaren
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Idealny przepis dla osób, które chcą zdrowo jeść i żyć.

Składniki

  • Ziarna słonecznika 100g
  • Siemię lniane 100g
  • Sezam 100g
  • Pestki dyni 100g
  • Orzechy laskowe 100g
  • Orzechy włoskie 100g
  • Żurawina 100g
  • Jajo kurze 5szt.
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki
  • Sól

Przygotowanie

  1. Orzechy należy zmielić na małe kawałki. Wszystkie ziarna i żurawinę należy namoczyć w ciepłej wodzie przez około 5 minut. Później odcedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy jajka zmieszane z oliwą i doprawiamy solą. Wszystko mieszamy. Przekładamy bo keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 60 minut w 180C. Po wyjęciu z pieca wyjmujemy chleb delikatnie z blaszki i czekamy aż wystygnie. Wówczas nada się do jedzenia.

    Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu, w którym krok po kroku pokazuję jak przygotować taki chleb.

Składniki
  • Ziarna słonecznika 100g
  • Siemię lniane 100g
  • Sezam 100g
  • Pestki dyni 100g
  • Orzechy laskowe 100g
  • Orzechy włoskie 100g
  • Żurawina 100g
  • Jajo kurze 5szt.
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki
  • Sól
Składniki