bezglutenowe bułki

bezglutenowe bułki
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
ekspresowe bułeczki bezglutenowe z dodatkiem ziaren słonecznika

Składniki

  • 250 g bezglutenowego mixu mąk
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 1 jajo
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżki oliwy
  • 175 ml mleka
  • garść nasion słonecznika
  • sól

Przygotowanie

  1. Składniki suche przesiewam do jednej miski.
    Jajo rozkłócam z mlekiem i oliwą.
    Łączę składniki suche i mokre. Dodaję słonecznik /zostawiam trochę do posypania na wierzchu/. Miksuję do dokładnego wymieszania.

    Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza.

    Formuję osiem kulek. Spłaszczam je i układam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
    Piekę około 20 minut. Studzę.

Komentarze do przepisu (1)

gochna55 30 stycznia 2017
Cudowny przepis.
Składniki
  • 250 g bezglutenowego mixu mąk
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 1 jajo
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżki oliwy
  • 175 ml mleka
  • garść nasion słonecznika
  • sól
Składniki