Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny baleron wieprzowy, parzony, nie wędzony.
osłonka poliamidowa, pojemnik do peklowania, przędza wędliniarska
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
W 250 ml wody zagotowujemy pokrojone ząbki czosnku, połamane liście laurowe i ziele angielskie, pozostawiamy pod przykryciem na 20 minut. W zimnej wodzie rozpuszczamy peklosól. Ostudzone, zaparzone przyprawy wraz z wywarem łączymy z rozpuszczoną peklosolą. Zimną solanką zalewamy mięso umieszczone w atestowanym pojemniku. Pojemnik zamykamy i wstawiamy do lodówki na 4 dni, tyle czasu mięso będzie się peklować. Po okresie peklowania mięso płuczemy z solanki, osuszamy papierowymi ręczniczkami. Umieszczamy karczek w osłonce poliamidowej. Zawiązujemy mocno z obu stron batonu. Parzymy w temperaturze 75-80 stopni Celsjusza 90 minut. Studzimy powieszonego na kiju i jak ostygnie to wkładamy do lodówki.
Smacznego !!!