Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty, niezastąpiony dodatek dodań kuchni azjatyckiej, bez cukru i bez konserwantów!
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 67
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 30
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 48
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 67
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 30
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 48
Składniki
Czosnek i papryczki chili dobrze rozdrabniamy blenderem. Do rondla dajemy ocet, 60gr wody, sos sojowy, sok z cytryny, przecier pomidorowy, cukier, oraz pastę z papryczek chili i czosnku. Gotujemy przez 6 minut, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły ze sobą. W osobnej szklance mieszamy 20gr wody z mąką ziemniaczaną. Do rondla wlewamy stopniowo wodę z mąką i cały czas mieszamy, aby nie powstały grudy. Gdy sos wydaję się zbyt gęsty nie wlewamy całej wody z mąką! Gotujemy przez 30 sekund i przelewamy do słoika. Sos może być przechowywany w lodówce do tygodnia. Smacznego!