Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewający syrop do herbaty. Taka herbatka w sam raz w mroźne dni...
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
Składniki
Pomarańczę i cytrynę sparzyć wrzącą wodą. Pokroić w plastry. Imbir obrać, pokroić w cienkie plasterki.
W słoju układać warstwami : plaster pomarańczy, łyżeczka cukru, plaster cytryny, cukier, imbir.
Słoik zakręcić i wstawić do lodówki na 24 godz. Syrop przelać do butelki lub sloika i używać na zdrowie :)