Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek wieprzowy marynowany w czosnku, przyprawie do gyrosa i pieprzu młotkowanym z kolendrą jest rewelacyjny.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3559
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14926
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3559
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14926
Składniki
Ziele angielskie i ziarna jałowca rozbić w moździerzu. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę. Do miski wlać oliwę, dodać czosnek, pieprz młotkowany, przyprawę do gyrosa, zmiażdżone ziele angielskie i jałowca, wymieszać. Mięso umyć osuszyć ręcznikiem papierowym, dokładnie natrzeć solą i przyprawami. Włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, zawiązać i pozostawić w lodówce na całą noc. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, folię przebić igłą w kilku miejscach. Włożyć do nagrzanego do 180°C i piec około 1,5 godziny