Amerykański sos do grilla

Amerykański sos do grilla
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Prosty przepis na wspaniały i aromatyczny sos do mięs z grilla. Moim zdaniem jeden z lepszych sosów, jakich próbowałam. Inspiracja pochodzi ze strony Ofeminin.pl

Składniki

  • ketchup łagodny 3 łyżki
  • majonez 310 ml
  • pomidory 2 sztuki
  • ogórki konserwowe 4 sztuki
  • szczypiorek 1 pęczek

Przygotowanie

  1. Ogórki i pomidory kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do miski. Dodajemy posiekany szczypiorek, ketchup i majonez.
    Całość mieszamy delikatnie do uzyskania gęstego sosu. Gotowy sos wkładamy na godzinkę do lodówki.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (4)

fafiatko 24 maja
Pyszności! Świetnie pasowalby do hamburgerów i tostów.
BEATA1978 24 maja
Dla mnie ten sos jest dość uniwersalny, pasuje i do mięsa i do ziemniaków pieczonych czy tak jak pisałaś do... Czytaj całość »
Dla mnie ten sos jest dość uniwersalny, pasuje i do mięsa i do ziemniaków pieczonych czy tak jak pisałaś do tostów i hamburgerów. Z rybą chyba słabiej współgra, ale jeszcze tego nie sprawdzałam :)
fafiatko 25 maja
Ale do ryby w panierce to juz tak :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ketchup łagodny 3 łyżki
  • majonez 310 ml
  • pomidory 2 sztuki
  • ogórki konserwowe 4 sztuki
  • szczypiorek 1 pęczek
Składniki