Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sos z bakłażana i papryki ,który przywędrował do Polski z Bałkanów.
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 55
Polecam.
Odsłon: 2646
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 289
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 37
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 55
Polecam.
Odsłon: 2646
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 289
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 37
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Umytego bakłażana i papryki kładziemy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy do momentu ,kiedy papryki sczernieją. Naczynie wyjmujemy z piekarnika i owijamy papierem do pieczenia. Odstawiamy na kwadrans ,po czym obieramy ze skórki warzywa ,z papryk usuwamy nasiona. Cały miąższ ubijamy tłuczkiem do ziemniaków ,dodajemy czosnek ,oliwę i sok z cytryny ,dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.