Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żytnio-pszenne racuszki z czerwoną porzeczką"
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 301
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 301
Składniki
Wszystkie ciasta łączę i miksuję (im dłużej tym placuszki będą pulchniejsze). Gotowe ciasto pozostawiam na ok. 15 min.
Porzeczki opłukuję i dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem, oddzielam od gałązek. Stopniowo dodaję do ciasta, mieszam.
Ciasto nakładam łyżką na rozgrzany olej. Racuszki smażę z obu stron do zrumienienia. Odsączam je na papierowym ręczniku. Tuż przed podaniem oprószam cukrem pudrem i dekoruję porzeczkami.
30 min • Porcja 150 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 4-5 porcji
Jadwiga Kwiek z FaściszowejŹródło: Kobieta i życie