Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzinka uwielbia serniczki.Ten smakował wszystkim bo ma chrupiące ciasto i delikatny waniliowy smak.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Składniki
Mąkę posiekac z1 margaryną.Dodać1 jajko,1szklanke cukiru ,cukier wanilowy,oraz olej.Wyrobić ciasto,podzielić na 2 części.Ciasta owinąć folią,włożyć do zamrażalki na ok.20-30 min.
Masa serowa:6jajkek ubić z cukrem i cukrem waniliowym.Dodać roztopioną margarynę,wsypać budyń,dodać przemielony ser,dokładnie utrzeć na jednolitą masę.
Jedną część ciasta zetrzeć na tarce na wyłożoną pergaminem blaszkę.Wyłożyć masę serową,równomiernie rozsmarować,zetrzeć na wierzch drugą część ciasta.Piec ok.50-60 min w temp 180 stc.Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem.