Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żurek z wędzonym tofu"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2193
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2193
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Składniki
Cebulę kroję na pół i opalam nad gazem (można też na patelni, gdy kuchenka jest elektryczna). Resztę warzyw obieram, kroję na małe kawałki i wkładam do garnka, dodaję też zmiażdżony czosnek i cebulę.
Wlewam 2 l wody, dodaję przyprawy, suszone grzyby i gotuję przynajmniej godz. Przecedzam bulion, grzyby kroję w drobną kostkę i wrzucam z powrotem do bulionu.
Dodaję ziemniaki pokrojone w kosteczkę i gotuję do miękkości. Potem dodaję zakwas i przyprawy, gotuję. Na końcu wrzucam pokrojone w kostkę i podsmażone na oleju wędzone tofu.Źródło: Kobieta i życie