Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 76
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 122
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 33
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4524
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 76
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 122
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 33
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4524
Składniki
Zakwas: mąkę wsyp do słoja, dodaj czosnek, zalej ciepłą wodą. Wymieszaj, nakryj gazą. Odstaw zakwas na 5 dni.
Żurek: warzywa oraz kości zalej 2 litrami wody, dodaj przyprawy i gotuj, aż mięso będzie odchodzić od kości.
Wywar przecedź. Włóż pokrojone ziemniaki, gotuj, aż będą miękkie. Wlej zakwas, dodaj podsmażoną kiełbasę, czosnek oraz cebulę. Zagotuj. Przypraw solą, pieprzem, majerankiem.
Porcje 6. 35 min. Cena 1,58 zł. Kalorie 465 kcal.
<strong>Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa</strong>Źródło: Bella Relaks