Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupka ryżowa z żółtkiem po 6. miesiącu"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 15
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 15
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Składniki
Jarzyny starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój na drobne kawałki.
Warzywa włóż do wrzątku, a następnie gotuj do miękkości.
Jajko umyj w gorącej wodzie, sparz i ugotuj na twardo. Delikatnie oddziel białko od żółtka.
Do ugotowanych warzyw dodaj pół przetartego na miazgę żółtka.
Kaszkę rozrób w około 50 ml przegotowanej wody.
Połącz wszystkie i dokładnie zmiksuj.
Dodaj masło lub oliwę i ponownie zagotuj zupkę.
<strong>Przepisy: Małgorzata Strucińska, dietetyk</strong>Źródło: Mam dziecko