Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z rzeżuchy"
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 184
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 117
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 184
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 117
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Zagotuj bulion warzywny. Wrzuć ziemniaki i gotuj, aż będą miękkie. Pod koniec gotowania wrzuć pokrojoną rzeżuchę, zagotuj. Zmiksuj zupę i jeszcze raz zagotuj.
Zupę wymieszaj ze śmietaną, przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Pokrój szynkę.
Jajka ugotuj na twardo, obierz, drobno pokrój. Do każdego talerza włóż trochę jajek, szynki, zalej gorącą zupą.
Porcje 5. 35 min. Cena 2,10 zł. Kalorie 173 kcal.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Bella Relaks