Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z pstrąga z suszonymi śliwkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Warzywa oczyść, włóż do garnka. Dodaj umyte ryby, zalej litrem wody. Ugotuj na niewielkim ogniu wywar (najlepiej w odkrytym naczyniu, by zupa nie zmętniała).
Gdy ryby będą miękkie, ale nie rozgotowane, wyjmij je. Wywar przecedź przez sito o gęstych oczkach. Śliwki namocz w letniej wodzie. Z pstrągów usuń ości, rozdrobnij.
Włóż do wywaru razem z odcedzonymi śliwkami. Zagotuj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Posyp natką.
Przepis przysłała Aneta Jelito z Nowego Sącza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie