Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa truskawkowa po 2. roku"
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 27
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 27
Składniki
Truskawki umyj pod bieżącą wodą, a potem dokładnie oczyść je z szypułek.
Przygotowane owoce zalej gorącą wodą z cukrem i zagotuj.
Następnie przetrzyj truskawki przez sitko lub zmiksuj.
Do lekko ciepłego przecieru dodaj mąkę, rozprowadzoną w małej ilości przegotowanej wody i zagotuj wszystko.
Do zupy wlej śmietankę, a potem zamieszaj.
Na końcu dodaj makaron.Źródło: Mam dziecko