Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa grzybowa z serem korycińskim"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1742
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1742
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Mocz grzyby przez całą noc w niewielkiej ilości wody. Następnego dnia wyjmij je z wody, ale jej nie wylewaj. Grzyby pokrój w paseczki.
Obierz warzywa i zetrzyj na tarce, por pokrój w paseczki. Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle w garnku do gotowania zupy. Gdy będzie miękka i przejrzysta, włóż do niej starte warzywa.
Dwa razy zamieszaj, a potem zalej całość gorącym wywarem i dodaj wodę z moczenia grzybów.
Gotuj razem wszystkie , aż będą miękkie, a smaki się połączą (ok. 45 minut na małym ogniu). Dosmacz hojnie pieprzem.
Włóż do zupy na dwie minuty przed końcem gotowania ser koryciński pokrojony w kostkę. Posyp koperkiem. Można podawać z grzankami.Źródło: Olivia