Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa cytrynowa po 2. roku życia"
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Pietruszkę i selera dokładnie umyj, obierz i opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój je w kostkę, włóż do garnka i zalej 250 ml wrzątku.
Mięso opłucz, dodaj do warzyw i gotuj wszystko do miękkości.
Odcedź warzywa i mięso, ale nie wylewaj wywaru, tylko dodaj do niego wyciśnięty sok z cytryny i ponownie zagotuj.
Mięso z indyka pokrój na bardzo małe kawałki i wraz z warzywami dodaj do wywaru.
Zupkę zabiel śmietaną i gotuj przez chwilę.
Dodaj do niej ryż i posiekany koperek.Źródło: Mam dziecko