Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa chrzanowa z kiełbasą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Zagotuj 2,5 litra wody. Wrzuć listek laurowy, ziele angielskie, pokrojoną w plasterki kiełbasę. Po kilku minutach gotowania, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, chrzan, majeranek i znów gotuj chwilę.
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek. Pokrój na ćwiartki.
Do zupy wlej sok z cytryny, śmietanę. Podgrzej, przypraw solą oraz pieprzem. Do talerzy włóż pokrojone jajka, zalej zupą. Każdą porcję udekoruj kiełkami rzeżuchy. Podaj z pieczywem albo z ziemniakami polanymi smażoną na tłuszczu cebulką.
Porcje 6. 40 min. Cena 1,85 zł. Kalorie 359 kcal.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Bella Relaks