Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Złote gruszki z pieca"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 158
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2178
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 158
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2178
Składniki
Gruszki umyć, obrać, przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne. Rodzynki i orzechy sparzyć, osączyć, zalać wódką i miodem. Masą wypełnić połówki owoców.
Mąkę przesiać, wymieszać z posiekaną margaryną, cukrem i żółtkami. Zagnieść ciasto, zwinąć w kulę, włożyć do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkować, pociąć na sześć kwadratów. Połówki gruszek złożyć ze sobą, owinąć ciastem – ogonek musi wystawać na zewnątrz. Ponakłuwać, brzegi skleić.
Blachę wysmarować masłem, ułożyć gruszki, każdą posmarować białkiem. Piec 20 min. w temp. 180°C.Źródło: Twoje Imperium