Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Złociste ziemniaczki"
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Składniki
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką, opłucz pod bieżącą wodą i osusz. W zależności od potrzeb pokrój je na połówki, ćwiartki lub w grube plastry. Małe ziemniaczki zostaw w całości. Skrop je sokiem z cytryny, oliwą, oprósz solą, pieprzem i posyp połową ziół (resztą posypiesz już po upieczeniu). Potrząśnij blachą, aby wszystkie dokładnie oblepiły ziemniaki. Piecz około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.Źródło: Kobieta i życie