Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Złociste krokiety"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 168
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 168
Składniki
Z podanych składników przygotuj ciasto i usmaż naleśniki.
Cebulę pokrój w cienkie talarki, posyp solą i delikatnie zeszklij na rozgrzanym oleju. Po chwili zdejmij ją z ognia i przełóż do miski. Dosyp bułkę tartą i ser żółty starty na tarce o grubych oczkach. Całość dokładnie wymieszaj.
Przygotowany farsz rozłóż równo na usmażonych naleśnikach i zwiń je w zgrabne paczuszki.
Do jednej miski wbij jajka, dopraw je solą i roztrzep. Zanurz w nich cebulowe krokiety, a po chwili obtocz je w bułce tartej wsypanej do drugiego naczynia.
Usmaż je na mocno rozgrzanym oleju, z każdej strony na złoty kolor. Podawaj np. z czerwonym barszczem.
Jadwiga Kwiek z ZakliczynaŹródło: Super TV