Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Złociste kotleciki z warzyw"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 123
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 28
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 74
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 123
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 28
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 74
Składniki
Marchew umyj i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj drobno pokrojoną cebulę.
Wbij jajka i wymieszaj. Dosyp tartą bułkę i ponownie wymieszaj. Całość możesz zmiksować na gładką masę, ale nie jest to konieczne. Na koniec dodaj pestki słonecznika.
Formuj niewielkie kotlety i obtaczaj je w bułce tartej. Smaż na oleju z dwóch stron, aż staną się rumiane.
Możesz je także piec w piekarniku w temp. 180°C przez 20-25 min. Podawaj z ziemniakami lub kaszą jęczmienną i surówkami.Źródło: Takie jest życie