Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Złociste kotleciki z kalafiora"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5353
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5353
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
Kalafior ugotuj w osolonej wodzie na pótwardo. Po przestudzeniu rozdrobnij tłuczkiem do ziemniaków.
Do powstałej masy dodaj jaja, sól i pieprz do smaku i 4 łyżki tartej bułki (lub mąki ziemniaczanej), posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Masa musi być zwarta, więc ewentualnie dodaj jeszcze trochę bułki.
Formuj nieduże kotleciki. Obtaczaj w tartej bułce (możesz też użyć sezamu, płatków kukurydzianych albo płatków owsianych). Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj gorące z surówkami albo sałatką z pomidorów w sosie jogurtowym.Źródło: Takie jest życie