Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zimny sernik z bakaliami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 23
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 97
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 23
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 97
Składniki
Jeśli nie mamy gotowego mielonego sera, trzeba twaróg zmielić na gładką masę. Następnie ser utrzeć z żółtkami, cukrem pudrem, masłem i rumem. Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu i przestudzić. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, rozpuścić.
Bakalie posiekać. Owoce pokroić. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
Masę serową wymieszać starannie z ostudzoną żelatyną, bakaliami i częścią owoców. Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek.
Masę przełożyć do formy, na wierzchu ułożyć fantazyjnie pozostałe owoce, zalać galaretką, wstawić do lodówki.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium