Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaki z wędzonym boczkiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Ziemniaki szorujemy szczoteczką i gotujemy w osolonej wodzie. Gdy ostygną, układamy w natłuszczonym oliwą naczyniu żaroodpornym.
Boczek wysmażamy na chrupko na patelni, zdejmujemy. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Wrzucamy na wytopiony z boczku tłuszcz i szklimy.
Cebulę wykładamy na doprawione solą i pieprzem ziemniaki. Posypujemy żółtym serem, na wierzchu układamy wysmażony boczek.
Zapiekamy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200oC.Źródło: Rewia