Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki z szynką i papryką gotowane w kminkowej zalewie"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 918
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1142
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 918
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1142
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Składniki
55 minut • Porcja 290 kcal • Koszt porcji ok. 2,20 zł • Przepis dla 4 osób
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj prawie na miękko w osolonej wodzie z kminkiem. Odcedź i odstaw do przestudzenia.
Czosnek i cebulę obierz. Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Zrumień cebulę na rozgrzanej oliwie, pod koniec dodaj czosnek.
Paprykę umyj, oczyść i pokrój w kosteczkę. tak samo pokrój szynkę. Dołóż do cebuli z czosnkiem. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem, podsmaż i zestaw z ognia.
Ziemniaki poprzekrawaj wzdłuż i wydrąż łyżeczką. Wydrążony miąższ wymieszaj z kwaśną śmietaną i dodaj do podsmażonego farszu.
Ziemniaki napełnij farszem (z „górką”) i posyp tartym serem.
Ziemniaki ułóż na natłuszczonej blasze i piecz w temperaturze 190°C około 20 min.Źródło: Kobieta i życie