Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki z majerankiem i serem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ziemniaki obierz, gotuj 20 minut w lekko posolonej wodzie. Fasolkę oczyść. Strączki wrzuć do osobnego garnka z posoloną wodą. Gotuj około 10 minut. Ugotowane warzywa odcedź.
Mięso pokrój w kosteczkę. Majeranek opłucz, osusz, trochę odłóż do dekoracji, a resztę posiekaj.
Żaroodporną formę posmaruj tłuszczem. Ułóż w niej ziemniaki, fasolkę i mięso. Posyp pieprzem, majerankiem i pokruszonym serem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Zapiekaj 10–15 minut. Przed podaniem potrawę udekoruj odłożonymi wcześniej listkami majeranku.Źródło: Naj