Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaki po szwedzku"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 70
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 213
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 70
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 213
Składniki
Ziemniaki umyj i ponacinaj. Opłucz w zimnej wodzie, aby plasterki się nie sklejały. Osusz i dokładnie posmaruj olejem, oprósz solą. Ułóż na blaszce ponacinaną stroną do góry i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 200 °C przez 50 minut.
Po 30 minutach wyjmij blachę z ziemniakami i posmaruj je rozpuszczonym masłem. Pięć minut przed końcem pieczenia ziemniaki posyp parmezanem i zapiecz. Gotowe oprósz świeżym majerankiem.Źródło: Na żywo