Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki po gospodarsku"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 355
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 79
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 355
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 79
Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, włóż do wrzątku, dołóż 1 łyżeczkę soli i 1 gałązkę koperku. Ziemniaki ugotuj (uważaj, by się nie rozpadły), odcedź i ostudź. Obierz je, pokrój w kostkę.
Cebule obierz, pokrój w talarki. Boczek pokrój na plasterki, podsmaż na złoto na suchej patelni (jeśli jest bardzo chudy, możesz dodać oleju lub masła). Gdy boczek się wytopi, wrzuć cebulę. Wymieszaj, smaż pół minuty i zdejmij z patelni (ważne, by cebula zachowała jędrność).
Dressing: musztardę wymieszaj z olejem i octem. Dopraw solą i pieprzem, odstaw na 15 minut.
Gałązki tymianku i koperku drobno pokrój. Ziemniaki wymieszaj z boczkiem, cebulą i zieleniną. Polej musztardowym dressingiem.Źródło: Naj