Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaki nadziewane ryżem, kaszą, mięsem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
W oddzielnych garnkach ugotuj kaszę oraz ryż (do wody dodaj szczyptę wegety). Odcedź.
Obierz i pokrój cebulę. Zeszklij na oleju. Włóż mielone mięso i smaż chwilę razem. Włóż ryż oraz kaszę i znów chwilę smaż. Farsz przypraw do smaku.
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Kiedy ostygną, obierz, zetnij czapeczki, wydrąż. Oprósz przyprawą do ziemniaków. Włóż farsz. Piecz około 10 min w temp. 180°C. Mieszankę warzyw uduś na maśle, przypraw. Posyp koperkiem, podaj z ziemniakami.
Porcje 8. Przygot. 80 min. Cena 1,80 zł. Kalorie 280 kcal.
<strong>Irena Pancerz z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie