Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaki faszerowane ziołowym serem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Składniki
Sery biały i pokruszoną fetę ucieramy ze zmiażdżonym czosnkiem, pokrojoną dymką, koperkiem i pietruszką.
Ziemniaki starannie szorujemy szczoteczką pod bieżącą wodą, osuszamy, nacieramy solą i przyprawą do grillowanych ziemniaków. Ziemniaki zawijamy w folię aluminiową nasmarowaną masłem i wkładamy do nagrzanego do 200oC piekarnika albo pomiędzy grillowy żar. Pieczemy 35-40 minut, do miękkości ziemniaków.
Odwijamy z folii, tniemy na krzyż tak, by nie przekroić skórki z jednej strony. Lekko rozkładamy. Masę serową mieszamy z osączoną z zalewy kukurydzą.
Nadzieniem napełniamy gorące ziemniaki. Podajemy. Ten farsz można wzbogacić np. o posiekaną drobno rzodkiewkę, cząstki pomidorów, szynkę wieprzową pokrojoną w kostkę itp. Można też, zamiast pietruszki, posiekać listki mięty, bazylii, lubczyku itp.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 1,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 293 kcal Białko 21 g/Tłuszcz 16 g/Węglowodany 34 gŹródło: Rewia