Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaczane łódeczki z mięsem, fasolą i kukurydzą"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 110
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 110
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Składniki
Ziemniaki wyszoruj. Osusz ręcznikiem papierowym i przekrój wzdłuż na połowy. Wymieszaj je z olejem i rozłóż skórką do góry na blaszce z pergaminem. Posyp solą. Piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Cebulę pokrój w kostkę. Mięso wrzuć na rozgrzany olej. Dodaj cebulę i podsmaż. Pomidory (bez skórki) pokrój na kawałki i wrzuć do mięsa. Zalej bulionem z koncentratem. Wsyp fasolkę i kukurydzę. Dopraw, wymieszaj i duś pod przykryciem ok. 20 minut.
Łódeczki z ziemniaków wyjmij z piekarnika, wydrąż ostrożnie, by nie uszkodzić skórki, i posmaruj wewnątrz olejem. Napełnij nadzieniem. Podawaj ozdobione natką.
Bez skórki
Pomidory zalej wrzątkiem i zostaw na 1 minutę. Wyjmij i natnij – skórka sama zejdzie!Źródło: Naj