Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaczane łódeczki z jajkiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półtwardo. Odcedź i odstaw. Gdy wystygną, obierz je ze skórki. Następnie ułóż na blacie i zetnij spody tak, aby się nie przewracały. Dużą łyżką wydrąż je od góry. Dopraw solą i pieprzem.
Do każdej ziemniaczanej łódeczki włóż kawałek masła i trochę tartego sera. Następnie ostrożnie wbij do środka jajko. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i ułóż w nim ziemniaki. Całość przykryj folią aluminiową i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz w temperaturze 180° C przez 10 minut. 3 minuty przed końcem zdejmij folię, aby ziemniaki ładnie się przyrumieniły. Danie podawaj ozdobione świeżo zmielonymi ziołami.Źródło: Na żywo